SALTO

SALTO-BESTUUR 

 SALTO-school JNS valt onder het SALTO-bestuur. SALTO is een samenwerkingsverband dat in 2001 is ontstaan vanuit de voormalige Stichting voor Algemeen Toegankelijk Onderwijs Eindhoven (SATOE) en de Commissie voor Openbaar Basis- en Speciaal Onderwijs (COBSO), een bestuurscommissie van de gemeente Eindhoven. In 2005 werd dit samenwerkingsverband één stichting: Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs, kortweg SALTO. 

 Met een aandeelpercentage van 36 procent van de schoolgaande leerlingen, is SALTO qua grootte het tweede schoolbestuur voor het primair onderwijs in Eindhoven. Met 19 basisscholen, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 internationale afdelingen is SALTO een grote speler in het Eindhovense onderwijsveld.  

Meer informatie over SALTO lees je op www.salto-eindhoven.nl. 

MISSIE EN VISIE SALTO 

De missie van SALTO is: 

“Wij leren kinderen om met zelfvertrouwen, hard werken, lef en discipline hun talenten in te zetten, zodat ze kunnen stralen; want elk kind is een ster! Onze competente docenten dagen de leerlingen maximaal uit met een passende didactiek én in een veilig leerklimaat. Samen met ouders voelen wij ons verantwoordelijk voor de kinderen en werken wij aan de ontwikkeling van het kind. Wij stimuleren bewegen en een gezonde levensstijl; de kinderen van nu zijn namelijk de werknemers van de toekomst. Dit alles vormt dé basis om te leren voor het leven #SALTO”. 

De visie van SALTO luidt: Samen, Actief, Leren, Talenten, Ontwikkelen

 

 

 

 

SALTO-scholen

Als je hier klikt vind je alle scholen van SALTO